Тимошенко має бути єдиним кандидатом у президенти від Об’єднаної опозиції

Тимошенко має бути єдиним кандидатом у президенти від Об’єднаної опозиції У п’ятницю, 7 грудня на засіданні Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» голова Ради Арсеній Яценюк запропонував визначити Юлію Тимошенко єдиним кандидатом у президенти від Об’єднаної опозиції. Рада «Батьківщини» одностайно підтримала це рішення.

«Сьогодні дуже важливий і відповідальний момент, пов’язаний із тим, яке буде майбутнє України і чи здатні ми відновити українську демократичну державу та перемогти на президентських виборах, які відбудуться в 2015 році», – наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що об’єднання опозиційних сил перед парламентськими виборами та формування Об’єднаної опозиції на базі 8 партій дало можливість сформувати найбільшу опозиційну фракцію у Верховній Раді. «Те, що ми були єдині, працювали злагоджено, що у нас були спільні цілі та завдання і ми зуміли подолати особисті амбіції і отримати довіру українського народу, є свідченням правильності вибраного курсу».

Він наголосив, що вже сьогодні необхідно чітко визначити, хто буде єдиним кандидатом від Об’єднаної опозиції на президентських перегонах 2015 року. «Тому що боротьба розпочалась вже сьогодні», – додав голова Ради Об’єднаної опозиції.

«Сьогодні основне наше завдання – це те, щоб всі опозиційні сили об’єднались навколо перемоги України, навколо перемоги на президентських перегонах і навколо особистості, яка повинна бути визначена єдиним кандидатом в президенти України на президентську кампанію 2015 року», – наголосив Арсеній Яценюк.

«На моє переконання, таким кандидатом може і повинна бути Тимошенко Юлія Володимирівна. Це чесно і справедливо. Це людина, яка довела своїм життєвим шляхом, що вона поділяє цінності Європи і демократії, що вона здатна боротися і що, якщо ми будемо разом злагоджено працювати, то ми однозначно отримаємо перемогу на президентських виборах», – заявив голова Ради Об’єднаної опозиції.

«Впевнений, що опозиційні українські сили підтримають цей вибір», – підкреслив він.

Арсеній Яценюк нагадав, що в Декларації єдності, підписаній ним та Юлією Тимошенко, наголошено, що об\’єднання опозиційних сил має стратегічний характер. «Ми вважаємо, що в українській політиці треба запроваджувати нові правила і стандарти – це чесність, послідовність і відповідальність. Неодноразово я особисто розмовляв із Юлією Тимошенко і робив публічні заяви з приводу того, що вона має пріоритетне право бути визначеною єдиним кандидатом в президенти України. І сьогоднішнє рішення означає, що ми чесно працюємо і відповідаємо за кожне своє слово, яке даємо публічно і не публічно».

«Перемога можлива у тому випадку, якщо у нас єдиний кандидат, яким повинна бути Юлія Тимошенко, єдина фракція і єдина партія. Інших дискусій немає і бути не може», – підкреслив він.

Рада Об’єднаної опозиції ухвалила рішення про визначення Юлії Тимошенко єдиним кандидатом у президенти від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» одностайно .

«Кампанія розпочалася вже зараз. Кампанія за європейську Україну, за демократію, права людини, повагу до українського громадянина і особистості, за гідне, чесне і справедливе життя, за майбутнє України як частини Європейського союзу», – підсумував Арсеній Яценюк.

Про це повідомляє прес-служба \”Фронту Змін\”.

peredplata