Газета \”Час\” вітає всіх жінок з Днем матері!

Газета "Час" вітає всіх жінок з Днем матері!13-го травня відзначаємо одне з головних родинних свят — День матері. Його традиційно святкують в Європі, США, у країнах Азії. І така велика популярність цього свята цілком зрозуміла, оскільки споконвіку мама була найдорожчою та найріднішою людиною для кожного. Матері присвячують життя своїм дітям, жертвуючи всім заради їхнього щастя.

Cвяткування Дня матері традиційно припадає на другу неділю травня. Це приємний привід для того, щоб зателефонувати мамі або приїхати до неї, сказати «спасибі» за її любов, турботу, підтримку і самовідданість.

Уперше це свято відзначали 1907 року. Ініціаторкою його проведення була проста американка Анна Джервіс, яка в такий спосіб хотіла виразити свою безмежну любов до передчасно померлої матері. Написавши листи з проханням підтримати таку ідею до численних інстанцій, Анна знайшла підтримку людей. І вже через три роки заходи до Дня матері в її рідному штаті отримали статус офіційних.

Країни колишнього СРСР відзначають це свято не так давно. Але й за доволі нетривалий час воно знайшло відгуки в серцях мільйонів жителів Росії, Україні, Білорусії та інших країн.

Безумовно, День матері — це одне з найбільш зворушливих свят, тому що кожен з дитинства і до останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ — образ своєї мами, яка все зрозуміє, може все простити, завжди пожаліє і буде самовіддано любити, незважаючи ні на що.

Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І не випадково: за тим, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть у дружній родині під опікою щасливої матері.

Цього дня ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їхнім святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

peredplata