Буковина за час повномасштабного вторгнення прийняла понад 109 000 громадян, які були змушені покинути власні домівки

Начальник Чернівецької ОВА сьогодні зустрівся із благодійником харків’янином Юрієм Гордієнком. Він понад 15 років займається благочинністю, а у час повномасштабної війни допомагає українцям виїхати з місць активних бойових дій.
 
Під час зустрічі  обговорювали можливості співпраці у організації прихистку для громадян, які виїжджають з тимчасово окупованих територій та населених пунктів, де ведуться активні бойові дії. 
 
Процес евакуації – складна, відповідальна справа. У ній важлива кожна дрібниця, кожен крок має бути прорахований, а дії учасників злагодженими.
 
Як зазначив Запаранюк Буковина за час повномасштабного вторгнення прийняла понад 109 000 громадян, які були змушені покинути власні домівки. Багато хто з них через Чернівецьку область виїхав за кордон, інші залишилися і намагаються тут почати життя спочатку.
 
– Всіляко підтримуємо внутрішньо переміщених осіб. За допомогою міжнародних партнерів облаштували 52 заклади для проживання ВПО, працює програма допомоги з працевлаштуванням, діти мають можливості навчатися, відвідувати гуртки та всебічно розвиватися, – сказав Запаранюк.
 
Джерело: Чернівецька ОВА

peredplata