Вирвав сумку та втік: у Чернівцях затримали злодія, який посеред вулиці пограбував пенсіонерку

Учора, 7 вересня, до поліції звернулася 78-річна чернівчанка і повідомила, що невідомий чоловік відкрито заволодів сумкою, де були гроші та документи, і втік з місця інциденту. Правоохоронці оперативно затримали зловмисника та розпочали кримінальне провадження. Чоловіку загрожує до десяти років позбавлення волі.

Слідчо-оперативній групі Чернівецького районного управління поліції заявниця розповіла, що вона перебувала на кладовищі. У цей час до неї підійшов незнайомий чоловік та відкрито заволодів сумкою. У ній знаходилися гроші, банківські картки та документи жінки. Після скоєного чоловік утік з місця пригоди. 

Потерпіла детально описала зовнішність зловмисника та вказала напрямок, куди він побіг. Відповідно до отриманої інформації, працівники Сектору кримінальної поліції Чернівецького районного управління поліції спільно з колегами з Управління карного розшуку ГУНП в Чернівецькій області встановили особу чоловіка та розшукали його неподалік скоєння злочину.

Ним виявився 26-річний житель села Кам’яна. Чоловік неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів.

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України.

Поліцейські затримали правопорушника у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. 

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури правоохоронці повідомили затриманому про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata