Війна штибу містечкового

Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук виявився продажною людиною.

Його Максим Бурбак ледь не на руках заніс спочатку до верховної ради, а згодом і до крісла голови ОДА. А Фищук його зрадив. І з ким?!

З ворогом Максима, головою Сокирянської райради Василем Козаком та з головою Чернівецької облради Іваном Мунтяном.

А все відбувалося недавно. Нашу область після самовідставки з голови ОДА Романа Ванзуряка, за київськими розкладами передавали у володіння до Арсенія Яценюка та його партії «Народний Фронт». І тут у нагоді Бурбаку, який досі відповідає за Буковину перед лідером партії, став Олександр Фищук. Тоді, ще у 2014 році він був депутатом і засідав у парламенті з Максимом Юрійовичем. Тож згодився і на губернатора. На початку Бурбак Фищука ледь не обожнював. На прес-конференціях про нього говорив, як про великого і могутнього товариша, вірного партійця і відданої ідеям Яценюка людини.

Фищук, напевне, насміхався собі у вус і у той час уже готував зраду. Спочатку він тихенько дрейфонув під крильце партії ВО «Батьківщина» (швидше, під черево Івана Мунтяна – П.К.), а згодом був помічений у колі колишніх голів колгоспів і теперішніх червоних поміщиків з аграрної партії. Цю партію очолює заклятий ворог Бурбака Василь Козак.

Максим Юрійович спочатку просив Фищука, аби той не продавав партію, його та Арсенія Петровича. Чимало годин вони за чашкою кави проводили у розмовах. Але це нічого не дало. Гниле нутро Фищука було схильне до зради.

Ми ж бо пам’ятаємо його дрейфування від інспектора Ленінського районного комітету народного контролю у 1990 році через різні партії та організації, такі як «За єду» до «Фронту Змін». Він міг легко змінити погляди, партії, ідеї. Якщо це було вигідно.

Коли ослабли позиції Яценюка та Бурбака, Фищукові стало вигідно від них відмовитися.

І почалася війна.

Максим Бурбак не терпить непослуху. Тому попередив Фищука про кару. А той ще більше розійшовся. Напевне, хтось збоку таки вміло підлив оливи у вогонь конфлікту.

Першими цим „хтось” стали партії Василя Козака АПУ та Івана Мунтяна ВО «Батьківщина». Вони гарантували напевне, голові ОДА свій захист та оборону. І він повівся. Але Бурбак зумів знайти стежки до Юлії Тимошенко, і крісло під Фищуком захиталося.

Тоді Олександр Григорович робить хід Стецем. Він знаходить порозуміння з містечковими партфункціонерами БПП «Солідарність». Ті його зводять з міністром інформаційної політики, кумом президента Петра Порошенка        Юрієм Стецем. Останній, напевне, пообіцяв підтримку та захист Фищуку. І той знову ожив, окріп і вже почав Бурбакові не тільки «дулі в кишені» крутити, а й прямим текстом «машкарити»*. Спочатку когось несміливо і потихеньку, а після того, як його зі Стецем помітили на таємній зустрічі у кафе, Фищук «обмашкарив» Бурбака конкретно.

Хтозна, що йому Стець тоді пообіцяв? Але таки щось серйозне. Бо Фищук не міг би без «даху» стати таким сміливим.

А коли днями голова ОДА поїхав до Швабії на футбол з дітьми, взагалі з’їхав з котушок. Він уже Максима Юрійовича «машкарив» на чому світ стоїть. І навіть використав для цього офіційний сайт президентської структури, якою є обласна державна адміністрація. Більше того, він уже не вважав за потрібне користуватися у висловах дипломатичними чиновницькими толерантними словами. А послуговувався ледь не «фєнєю», на якій колись жив і правив Янукович.

Ось, що він пише на сайті Чернівецької ОДА:

«Нардеп Максим Бурбак у своїй політичній діяльності послуговується іншими засобами роботи – скандалами, постійною і безпідставною критикою всіх і вся, чим сприяє дестабілізації ситуації в області. Вважаю, що саме його вина в тому, що міський голова так і не зміг сформувати в раді більшість. Бо політика – це мистецтво домовлятися і працювати спільно, а не займати позицію «баба Яга проти». Досить воювати один з одним. Остання заява про те, що Максим Бурбак іде в опозицію до ОДА, мене загалом шокувала. Зрештою, чи не опиниться він в опозиції до самого себе?!»

Уявляєте собі, губернатор області обзиває народного депутат України, голову однієї із найбільших фракцій ВРУ, колишнього колегу по партії, соратника по ідеології – бабою Ягою!..

Максим Бурбак не зміг витерпіти такої наруги над собою, над партією і над президентом України. Він відповів Фищукові гостро і рішуче:

  • Цікава заява керівника Чернівецької облдержадміністрації Фищука. На фоні вічної пасивності – це просто “вибух працьовитості” від Олександра Георгійовича. Виявляється, він може не лише мовчки споглядати махінації різних місцевих посадовців, а й висловлювати якісь свої думки. Щоправда, думки пана Фищука сьогодні дуже дивні.

“Миротворча” позиція Фищука нагадує українських поп -“звьозд”, які випрадовують боротьбою за “мир” свої щедро спонсоровані гастролі на території країни-агресора. Не з усіма треба “домовлятися” та “йти на компроміси”, пане Фищук. Якби Яценюк і Турчинов навесні 2014 року шукали таких “компромісів”, замість боротьби з вторгненням ворога, – нині на Буковині, як і по всій Україні, точилася б партизанська війна.

Я не домовлятимуся зі ставлениками Фірташа та екс-функціонерами “Партії регіонів” – контрольованої з-за кордону злочинної організації, а також менеджерами “Чернівцігазу”. До речі, й саме питання про “домовленості” з ними не мало би стояти, якби облдержадміністрація вчасно й адекватно реагувала на незаконні дії депутатів Чернівецької міської ради. Ті й інші, як відомо, скеровуються з єдиного центру в місті Відень.

Нагадую: завдання керівника облдержадміністрації, насамперед – стежити за дотриманням законодавства у відповідній області. А не повчати народних депутатів України, як їм провадити їхню політичну діяльність. Тим більше, коли йдеться про фракцію “Народний фронт” (яку я маю честь очолювати) – найбільш продуктивну, дисципліновану й реформаторську фракцію у Верховній Раді.

Пане керівник Чернівецької ОДА, не треба звинувачувати когось у своїх провалах. Для розбудови області треба працювати. Боротись з корупцією, беззаконням і кумівством. Боротись! І якщо моя критика так сильно впливає на вашу діяльність, значить, я все роблю правильно.

Тому бажаю Вам, Олександре Георгійовичу, як написано у вашій заяві, почати нарешті “служити українському народу”. Буковинці прекрасно бачать “результати” вашої діяльності. І позиція «миротворця» Вам не допоможе.

Що послужило поштовхом до подібних сварок двох високопосадовців Буковини?

Одні кажуть, що партія БПП «Солідарність» використовує Фищука для того, аби підмочити репутацію Яценюка, Бурбака і партії «Народний Фронт» на їхній малій батьківщині – Буковині. Таким чином Бурбак позбавляється впливу на процеси, які відбуваються у Чернівецькій області. За кулісами інтригани з БПП «Солідарність» потирають руки, бо їм вдалося добитися свого. Але вони не помітили іншого: у боротьбі з «Народним Фронтом» і Фищук, і Стець здрейфували до ВО «Батьківщина» й опонента президента Юлії Тимошенко. Від конфлікту, який розгорівся в області, виграє тільки Іван Мунтян як лідер ВО «Батьківщина» та Юлія Тимошенко.

Тому президент України Петро Порошенко змушений буде втрутитися у ситуацію і покласти край цьому конфлікту.

З іншого боку, сміливість Фищука сталася тоді, коли він приїхав з Європи. Кажуть, що там була можливість впливу на нього опального олігарха Дмитра Фірташа, який зараз невиїзний з Відня. Фірташ також міг пообіцяти Фищуку свій захист від Яценюка та Бурбака. І той цим скористався.

І третьою складовою конфлікту є закінчення роботи Комісії Кабінету Міністрів, яка місяць перевіряла діяльність ОДА і голови. На сьогодні її висновки ще невідомі достеменно. Швидше, нічого доброго ця перевірка Фищукові не принесла. В кінці тижня його викликають на Кабмін і там будуть озвучувати результати перевірки.

Якщо Фищук уже знає, що для нього результат невтішний і він скоро поплатиться за це посадою, то йому нічого втрачати. І він пішов ва-банк проти Бурбака – Яценюка – «Народного Фронту». За це його приймуть до АПУ і під захист Василя Козака. Або приймуть до ВО «Батьківщина» і під черево Івана Мунтяна.

У своїй злобі та ненависті один до одного керівники Буковини завдають тільки шкоди й негативу для людей і нашого краю. Тому президент України Петро Порошенко змушений буде негайно поміняти голову Чернівецької ОДА Олександра Фищука на когось іншого, хто принесе користь Буковині, Україні та президентові.

*машкарити – ганьбити, паплюжити, сварити.

 

 

peredplata

1 thought on “Війна штибу містечкового

  1. Лол ну про “бабу Ягу” то було сказано про каспрука)
    Ті хто мають очі , ті побачать. Хто має вуха – той почує)))

    Як смішно читати замовні статті про біднимку бурбака)))

Comments are closed.