Про графіки відключень та ситуацію з електропостачанням на Буковині: розповідає голова правління АТ “Чернівціобленерго”

Інтерв’ю Олександра Ніверчука, Голови Правління АТ Чернівціобленерго на запитання глядачів телеканалу Чернівецький промінь.
 
👉 Головні тези розмови, які увійшли у запис:
* Графіки погодинних відключень складаються відповідно до обсягів обмежень навантаження (лімітів), які щодня надає області НЕК Укренерго.
* У Чернівецькій області ситуація з електропостачанням така ж як і в цілому по всій країні.
* У Миколаївській, Харківській, Полтавській областях відносно краща ситуація з відключеннями, бо в цих регіонах зараз проживає в межах 30% споживачів (тобто менше споживання). Решту населення та бізнесу покинули свої регіони, виїхали зокрема і в Чернівецьку область.
* Україна пережила вже кілька блек-аутів. Проте буковинці це майже не помітили.
* У платіжках відображається сума оплати відповідно до обсягів спожитої електроенергії.
* До компетенції Чернівціобленерго не входить продаж електроенергії за кордон. Технічні перетоки по мережах між областями та між країнами – повинні бути (закони фізики). Комерційні перетоки припинені з 11 жовтня 2022 року, після першого масованого обстрілу енергосистеми країни.
* Частина відповіді на питання про перевірки на жаль була вирізана із запису. Йшлося про те, за що саме був призначений штраф Чернівціобленерго – за те, що скаржника не поінформували про відключення.
 
Джерело: Чернівецький промінь

 

peredplata