МОЗ: затриманий на хабарі Василишин пішов на лікарняний

МОЗ: затриманий на хабарі Василишин пішов на лікарнянийЗатриманий за хабарництво заступник міністра охорони здоров\’я Роман Василишин пішов на лікарняний.

Про це заявив виконуючий обов\’язки міністра охорони здоров\’я Віктор Шафранський на брифінгу в Києві, передає УНІАН.

\”Я з ним спілкувався вчора вранці, коли він мені зателефонував, це було близько 9 ранку, про те, що у нього виникли проблеми зі здоров\’ям, щось там начебто пошкодження м\’язів ноги\”, – повідомив Шафранський. \”Він вранці звернувся до лікаря, і потім він мене поінформував смскою про те, що йому лікарі відкрили лікарняний, рекомендували йому спокій за станом до понеділка. Я йому смскою побажав одужання, після того ми з ним не спілкувалися\”, – повідомив в. о. міністра.

Як відомо, у п\’ятницю прокуратура Києва повідомила, що її слідчі спільно з СБУ затримали на хабарі заступника міністра охорони здоров\’я України Романа Василишина.

Він нібито вимагав гроші від лікарів за можливість проводити операції в столичній Олександрівській лікарні. За словами генпрокурора Юрія Луценка, Василишин отримував від 50 до 100 тис. грн поборів тільки з урологічного центру Олександрівської лікарні. Василишин раніше був керівником цієї лікарні. Директор урологічного центру лікарні Юрій Серняк особисто розподіляв лікарів на операції. За кожну з операцій лікарі вимагали гроші у пацієнтів і здавали їх Серняку, який ці гроші акумулював і передавав Василишину.

НАБУ і САП обурені, що це не передали їм, як того вимагає закон.

Зараз Василиш відсторонений від посади.

peredplata