Оголосимо про наміри злодія!

Останнім часом , переважно, завдяки інтернету, можемо спостерігати, як прогресує промисел дрібного крадія Шури Балаганова, народженого письменниками Ільфом і Петровим. То тут, то там публікуються оголошення, пости про крадіжки барсеток, гаманців, косметичок, телефонів, документів. Найбільші місця ризику – громадський транспорт, торгівельні центри, ринки, інші місця скупчення людей.

Причому, навіть якщо ви дуже обережні, далеко не завжди переможете у змаганні з так званими „щипачами”, котрі діють віртуозно, філігранно, швидко, непомітно й обачно, так що їх „вирахувати”, а тим більше, впіймати доволі нелегко.

Звичайно, можна убезпечити свої речі, гроші, поклавши їх глибоко в сумку, так, щоб без особливих зусиль не можна було їх дістати злодієві, не користуватись та не витягати гроші й телефони там, де скупчуються люди.

У таких місцях надто притупляються пильність і увага до оточуючих. А ще відволікають нашу увагу телефони, плеєри та інші гаджети.

З огляду на це, напевно, жодна поліція не впорається без сторонньої допомоги з крадіями.

Наш читач з Кіцманя І.І. Скорейко в своєму листі запропонував слушну пораду. На його думку, вельми ефективними були б регулярні оголошення в громадських місцях, особливо, в транспорті, супермаркетах, на ринках про те, що треба бути пильними, слідкувати за своїми речами, не залишати їх без нагляду, та стосовно того, що в тролейбусі, автобусі, на ринку, в торговому центрі можуть орудувати крадії.

Скласти текст такого попередження неважко. Для систематичного повторення його в місцях скупчення людей теж не потрібно грошей та додаткових зусиль.

Тому цю інформацію просимо вважати зверненням до керівництва тролейбусного управління, власників автобусних маршрутів директорів супермаркетів, ринків, керівництва міської ради про те, що слід зобов’язати відповідні структури запровадити й постійно застосовувати донесення до людей профілактичних та застережних оголошень.

 

 

peredplata