Ставка єдиного внеску для підприємців-спрощенців

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях інформує, що для фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування без використання праці найманих працівників, ставка єдиного внеску на загальнообов\’язкове державне соціальне страхування становить 34,7 відсотка від суми, що визначається такими платниками самостійно, якщо не укладено договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового соціального страхування та обрано іншу відсоткову ставку. При цьому, сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу.

Мінімальний страховий внесок для суб’єктів, що обрали спрощену систему оподаткування визначається, як добуток мінімального розміру заробітної плати на ставку ЄСВ, тобто на 34,7 відсотка.

Протягом січня-листопада 2013 року розмір мінімальної заробітної плати становив 1147 гривень, відповідно, мінімальний страховий внесок складав 398 гривень і 1 копійку. Оскільки з 1 грудня 2013 року мінімальна заробітна плата зростає до 1218 гривень, – розмір мінімального страхового внеску за грудень збільшиться до 422 гривень 65 копійок.
Інформаційно-комунікційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata