Податківці анулювали реєстрацію 46 спрощенців

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що відповідно до статті 295 Податкового кодексу України платники єдиного податку І і ІІ груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.
Відповідно до підпункту 3 п. 299.10 ст. 299 Податкового кодексу України реєстрація платником єдиного податку може бути анульована шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі наявності податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів – в останній день другого із двох послідовних кварталів.
Наразі ДПІ у м. Чернівцях вже анульовано реєстрацію платниками єдиного податку 46 підприємців, тому пропонуємо платникам єдиного податку, які мають заборгованість терміново її сплатити, щоб мати право використовувати спрощену системи оподаткування.
Просимо врахувати, що пунктом 122.1 статті 122 ПКУ передбачена відповідальність за несплату (неперерахування) фізичною особою – платником єдиного податку авансових внесків єдиного податку в порядку та у строки, визначені ПКУ, а саме: накладення штрафу в розмірі 50 відсотків ставки єдиного податку, обраної платником єдиного податку відповідно до ПКУ.
За несплату, неповну сплату або несвоєчасну сплату суми ЄСВ накладається штраф у розмірі 10 відсотків несплачених або несвоєчасно сплачених сум ЄСВ, а на суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсоток суми недоплати за кожний день прострочення.
Звертаємо увагу, що у разі невиконання зазначених вимог, платник єдиного податку буде переведений на загальну систему оподаткування, що передбачає необхідність використання реєстратора розрахункових операцій та придбання торгового патенту.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata