Туристичні та рекреаційні ресурси Буковини збагатили місцевий бюджет на 180,7 тис. грн.

В Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області інформують, що податковими агентами зі сплати туристичного збору у січні – жовтні поточного року спрямовано до місцевого бюджету саме таку суму надходжень. Цей обсяг збору надійшов від туристів та гостей Чернівеччини під час їх поселення у готелях, приватних апартаментах та у інших інфраструктурних об’єктах, сплаченого на рівні 1 відсотка від вартості проживання на терені області.
За даними моніторингу, впродовж цьогорічного туристичного сезону лідером з мобілізації та акумулювання збору традиційно залишається місто Чернівці (94,7 тис. грн.), за яким слідує Кіцманщина (43,1 тис. грн.), Сокирянщина (12,5 тис. грн.) та Путильщина (6,3 тис. грн.). Сягнули п’ятитисячний рубіж – Вижниччина (5,8 тис. грн.) та Глибоччина (5,7 тис. грн.).
Туристична Буковина має унікальні перспективи, які реалізуються у безліч проектах і державних цільових програмах. Одним із стратегічних пріоритетів Програми соціально-економічного розвитку Чернівецької області – це розквіт туристичної галузі та популяризація визначних місць свого краю.
На думку фахівців відомства, для розбудови туристичної справи громади, обов’язок самих буковинців також прославляти визначні місця свого краю, приваблюючи мандрівників і туристів чим опосередковано впливати на збільшення грошових надходжень збору до місцевої казни. Адже, сплачуючи туристичний збір, мандрівники, цінителі архітектурного мистецтва та природних ландшафтів Буковини вносять свою лепту у розвиток туризму.

Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata