Успішно розпочата боротьба зі стихійною торгівлею у Чернівцях щодня занепадає

Народна трибуна

Крик душі

«З сумом і жалем доводиться спостерігати, що так успішно розпочата нещодавно міською владою робота по боротьбі зі стихійною торгівлею щодня занепадає, бо нахабні торгівці неперевіреними лабораторно овочами з гуртового ринку знову виринули, ніби Пилип з конопель, і вже ніхто їм не указ – ні хлопці на велосипедах, ні сам керівник відділу благоустрою міської ради, ані…не знаємо вже, хто, адже на численні телефонні дзвінки та прохання по допомогу до міського колцентру ніхто нічого «вразумітєльного» не відповідає, – крик душі Оксани Стаднійчук, Варвари Прокопишеної, Лідії Середяк, Валерія Кричуна, Анатолія Ковальського та інших (всього 17 підписів).

– Річ у тім, що впродовж тривалого часу справді було більш-менш спокійно і на проспекті незалежності («Мікрорайон»), і на Головній-Ентузіастів, на Шолом-Алейхема, і нинішній Степана Бандери (зупинка громадського транспорту), і інших колишніх «окупованих» сільськими перекупниками овочів, фруктів, грибів і навіть м`ясо-молочних виробів місцях. Але через кілька днів після «атасу» все знову повторюється. Спочатку торгаші, що нищать міські тротуари, газони, палісадники, двори, під`їзди виходили торгувати лише на вихідні дні. Пройти цими місцями знову стало неможливо. Зараз вони чатують, хто де може – поміж будинками, біля своїх закритих на період проходження (проїзду) інспекції запаркованих на тротуарах чи й вздовж дороги мікроавтобусах та інших «бусах» – почасти навіть представницького класу, ховаються за сіті-лайтами, продовжуючи нищити зелені газони. До всього, загаджують двори, тротуари, міські сміттєві урни. Дійшло до того, що після 16 години торгівля оживає знову, ніби й нічого не було. Невже міська влада здалася? Невже безсила перед нахабами, котрі звикли робити гроші з нічого – адже ж не самі вирощують товар, не тримають, як відомо, худобу, при цьому не хочуть йти на базари, де місця, як відомо, достатньо, але за нього треба платити?»

Писк влади

За словами керівника відділу інспекції з благоустрою Чернівецької міської ради Сергія Обшанського, як всі звичайні люди, працівники інспекції працюють до 18 години. Саме тому не мають змоги відстежувати, що відбувається у місцях стихійної торгівлі після цього часу, тобто у вечірні години. Після 18 години в роботу вступають працівники поліції, на яких лежить безпосередня відповідальність за громадський порядок у місті. До речі, нещодавно керівник чернівецької поліції Олег Йосипів підтвердив одному з місцевих видань, що його підлеглі відповідають за стихійну торгівлю та складають адміністративні протоколи.

Як зазначив Сергій Обшанський, з метою продовження розпочатої боротьби зі стихійниками, зараз тривають перемовини між міською владою та поліцією з приводу створення найближчим часом 4 напрямків піших патрульних, котрі разом з інспекцією з благоустрою наводитимуть порядок у місті.: «Мікрорайон – перехрестя проспект Незалежності – Головна»; «Вулиця Бандери (колишня Ватутіна) – Заньковецької – Університетська»; «Шкільна – Шолом- Алейхема – Удонова – Сагайдачного»; «Комарова (початок) – Комарова,33». На вулиці Ентузіастів – Головній щодня патрулюють працівники інспекції, а у вихідні дні – полісмени.

Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

Від редакції. Сподіваємося, що інспекції з благоустрою та полісменам допоможемо «всім миром» і ми – не купуватимемо у перекупників не ними вироблений товар та не примножуватимемо їхні статки.

peredplata