Україна може отримати безвізовий режим з ЄС на час Євро 2012

Україна може отримати безвізовий режим з ЄС на час Євро 2012Посол Польщі Генрік Литвин допускає безвізовий режим України з Європейським Союзом на час проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, якщо Україна виконає свої зобов\’язання перед ЄС

\”Відкритий кордон під час \”Євро\” може бути в рамках процесу лібералізації, якщо Україна встигне виконати всі завдання, передбачені домовленостями, які є між Україною і ЄС. Чи можливо це? Я не знаю. Але українські колеги передають нам позицію, що вважають це можливим\”, – сказав він.

При цьому посол зазначив, що масове відвідування українськими уболівальниками Польщі не передбачається.

\”Пам\’ятайте, що Україна грає у себе, а Польща у себе і великий рух не передбачається. Є надія, що Україна і ми пройдемо в півфінал, тоді буде цікавіше\”, – сказав він.

Тим не менш, Литвин повідомив, що будуть розглядатися інші способи по спрощенню відвідування українськими уболівальниками Польщі, зокрема, планується прийняти заходи, які дозволять їм швидко перетинати кордон.

Нагадаємо, у січні Президент Віктор Янукович висловив упевненість у введення безвізового режиму між Україною і Європейським Союзом до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.
Джерело

peredplata