Лісокористувачі регіону сплатили до зведеного бюджету понад 14 мільйонів гривень

У першому півріччі нинішнього року до державного та місцевих бюджетів від буковинської бізнес – спільноти надійшло 14,2 млн. грн. рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів, що більше прогнозованого показника та відповідної суми надходжень за аналогічний період минулого року майже на 5 млн. грн. – інформують у Головному управлінні ДФС Буковини.

Так, згідно з податковим законодавством платниками рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів є лісокористувачі – юридичні особи, їх філії, відділення. Інші відокремлені підрозділи, що не мають статусу юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, які отримують доходи з джерел їх походження з України або виконують агентські (представницькі) функції стосовно таких нерезидентів або їх засновників, фізичні особи (крім тих, що мають право безоплатно без видачі спеціального дозволу використовувати лісові ресурси відповідно до лісового законодавства), а також фізичні особи – підприємці, які здійснюють спеціальне використання лісових ресурсів на підставі спеціального дозволу (лісорубного квитка або лісового квитка) або відповідно до умов договору довгострокового тимчасового користування лісами.

На думку фахівців ГУ ДФС у Чернівецькій області, з метою покращення стану розвитку лісової галузі регіону, доцільно виділяти лісодеревину для освоєння в першу чергу підприємствам, які ефективно використовують лісосічний фонд, мають необхідне устаткування для здійснення поглибленої переробки лісодеревини та своєчасно і в повному обсязі сплачують до бюджету відповідні податки і збори.

Лісові та лісорубні квитки суб’єктам господарювання, які мають податкову заборгованість перед державним та місцевими бюджетами, податківці області пропонують не видавати.

peredplata