У Новоселицькому районі відкрили новий пункт базування \”швидкої\”

У Новоселицькому районі відкрили новий пункт базування "швидкої"Як повідомляє bukmed.cv.ua у селі Черленівка Новоселицького району відкрили новий пункт екстреної медичної допомоги.

Як відзначив заступник голови Чернівецької облдержадміністрації В. Куліш, його відкриття продовжило розбудову мережі пунктів екстреної медицини на теренах області та поліпшить якість та доступність медичної допомоги для населення краю. За словами В. Єленєва, він буде обслуговувати майже 10 тисяч буковинців, причому не лише мешканців цього села, а й інших населених пунктів району у радіусі 20 кілометрів.
– Черленівка, Должок, Берестя, Форосне, Щербинці, Котилеве, Малинівка – це села, віддалені від районного центру, до них немає хороших доріг, тому виїжджаючи на виклик із Новоселиці, ми не могли вкластися у норматив доїзду 20 хвилин. Відкриття ж нового пунтку \”швидкої\” вирішить цю проблему, – каже завідувачка Прутським відділенням Центру ЕМД області Лариса Мойсей.

Вона повідомила, що наразі у Черленівці працюватимуть дві фельдшерські бригади, проте найближчим часом їх кількість планують збільшити до чотирьох, заразом забезпечивши пункт наркотичними й сильнодіючими препаратами. Виклик \”швидкої\” за номером \”103\” прийматимуть у Новоселиці, переадресовуючи його на пункт. Його розмістили у приміщенні амбулаторії с. Черленівка. За допомогою влади села та місцевої цегельні тут спеціально обладнали дві кімнати. В одній із них є всі необхідні для екстреної медичної допомоги ліки та вироби медичного призначення, адже, як зауважив під час відкриття В. Єленєв, оснащення бригад служби є однаковим як у місті, так і у найвіддаленіших селах. Машина, щоправда, поки стара – УАЗ, зате вона дуже прохідна.

– Наша робота буде дуже відповідальною, адже йдеться про порятунок життя людей, – каже фельдшер однієї з бригад пункту служби \”103\” у селі Черленівка Єлизавета Земфіра. – Маю п’ять років стажу, та дотепер працювала в амбулаторії загальної практики – сімейної медицини сусіднього села. Тому навички швидкодопоможця разом із колегою опановували у Центрі ЕМД області у Чернівцях та у його Прутському відділенні у Новоселиці. Цим, звісно, наше навчання не обмежиться, бо обов’язково будемо вчитися далі.

peredplata