«До бюджету доведеться сплатити належне…»

У цьому переконана начальник відділу адміністрування доходів і зборів самозайнятих осіб ДПІ у м. Чернівцях Оксана Крамар.
Як повідомила посадовець, під час цьогорічної кампанії декларування -2780 чернівчан задекларували свої доходи (в т.ч. 1882 громадян відзвітували про податкові зобов’язання, а 898 – скористалися правом на податкову знижку). Більшість декларантів своєчасно виконали свій податковий обов’язок – відзвітували й сплатили.
«Але кожна кампанія декларування – це своєрідний тест на громадянську свідомість. На жаль, як і кожного року, є декларанти «з примусу», тобто ті, хто звітує через адмінпротоколи та штрафи. Минулого року за несвоєчасне подання декларації про майновий стан і доходи було притягнуто 83 мешканців обласного центру. Цей рік,- не виняток. Наразі за результатами перевірок вже донараховано близько 600 тис. грн. податку на доходи. Є напрацювання і на суттєвіші суми…»,- розповіла Оксана Олександрівна.
«Прикро, що не усі чернівчани добровільно задекларували та сплатили належне, адже цьогоріч ми працювали і на упередження,- направляли потенційним декларантам запрошення, нагадували про необхідність відзвітувати, фахівці податкової інспекції надавали допомогу в заповненні декларацій, тому, аргументи на кшталт: «не знав», «не встиг», або «забув»,- не приймаються. Кожен чернівчанин, який повинен був відзвітувати, міг просто і легко це зробити, а часу було більш, ніж достатньо»,- зазначила посадовець.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata