Екс-міністра, який втік до Росії, бачили у Верховній Раді

Екс-міністр внутрішніх справ Микола Білоконь не співчуває Юрію Луценку.

Про це Білоконь розповів у інтерв\’ю \”Українській правді\”.

\”Я не співчуваю. Мене доля Луценка не цікавить. Яке прийме рішення суд по його справі, таке воно і буде\”, – сказав Білоконь.

У середу журналіст \”Української правди\” побачив Білоконя у Верховній Раді.

Він серед інших відставних міліцейських начальників брав участь у прийнятті від імені Володимира Литвина для Спілки генералів органів внутрішніх справ України.

Білоконь розповів УП, що зараз вільно приїздить до України, хоча після помаранчевої революції виїхав до Росії, остерігаючись арешту.

\”Уже більше ніж півроку приїжджаю. Живу і в Києві, і в Москві\”, – сказав Білоконь.

Він нагадав, що працює радником російського бізнесмена, керівника корпорації \”Система\” Володимира Євтушенкова. \”Система\” володіє в Україні мобільним оператором МТС.

Білоконь сказав, що думає над отриманням російського громадянства.

\”Я рік мав вид на жительство в Росії, потім відмовився, потім знову взяв. Це було в 2006-2007 роках. Зараз думаю, чи брати російський паспорт. Сам ще не знаю. Якщо буду постійно працювати в Україні від \”Системи\”, то можу не брати\”, – додав він.

За словами Білоконя, кримінальна справа проти нього в часи Ющенка так порушена і не була.

\”Збиралися матеріали, щоб порушити справу. Але оскільки не було доказів, що я вчинив протизаконні дії, вона порушена не була\”, – додав Білоконь.

На питання, чому ж він виїхав з України після помаранчевої революції, Білоконь відповів: \”Бо вони збирали матеріали. І Володимир Петрович (Євтушенков) запросив мене на роботу. А виступ вашого президента, що моє місце біля параші (від УП: це було в заяві Ющенка після виборів у Мукачевому навесні 2004 року). Думаєте, приємно було це почути?\”.

Українська правда

peredplata