Аби забезпечити стале газопостачання буковинців, в області триває розбудова газопостачальної системи

За оцінкою Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, у 2012 році внаслідок підписаних у 2009 році газових угод держбюджет перевитратить понад 51 млрд. гривень. У той же час, керівництво країни докладає всіх зусиль для того, щоб цей факт не мав негативного впливу на населення та не став причиною різкого зростання цін на газ, що споживається населенням країни, повідомляє прес-служба ОДА.

Для забезпечення сталого та безперебійного газопостачання населення, у тому числі жителів Чернівецької області, проводиться активна робота, спрямована на розбудову газопостачальної системи, відзначив начальник управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації. “Особливо ефективним та результативним у цьому сенсі видався для Чернівецької області минулий рік – підписано Угоду про співробітництво між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, Чернівецькою обласною державною адміністрацією та обласною радою”, – зауважив Дмитро Павел. У рамках Угоди торік профінансовано будівництво та введено в експлуатацію другу гілку підвідного газопроводу до міста Чернівці. Крім того, з НАК “Нафтогаз України” укладено понад 20 угод щодо фінансування будівництва підвідних газопроводів у Вижницькому, Герцаївському, Глибоцькому, Заставнівському Кельменецькому, Кіцманському Путильському, Сторожинецькому та Хотинському районах.

У той же час, зважаючи на світовий досвід, а також постійне підвищення вартості енергоносіїв, вичерпність запасів енергоресурсів, у тому числі природного газу, вимагає ефективнішого вирішення проблеми енергозбереження та питання впровадження альтернативних і відновлюваних джерел електроенергії, висловив переконання Дмитро Павел. Він додав, що на сьогодні це є суттєвим і актуальним в економічному та екологічному аспекті. Чернівецька область проводить активну роботу щодо розвитку малої гідроенергетики області, зокрема, розроблено та затверджено Регіональну програму розвитку малої гідроенергетики Чернівецької області на 2011-2015 роки. Цьогоріч планується підписання угод з інвесторами щодо будівництва малих ГЕС. Водночас, з метою забезпечення соціально-економічного розвитку територій, на яких планується будівництво малих ГЕС, при укладенні відповідних угод з інвесторами обов’язковою умовою є передбачення соціальної складової, спрямованої на забезпечення розвитку відповідних територій.

peredplata