Чернівецькі податківці знайшли на 5,5 млн. грн. «зарплатних» порушень

Чернівецькі податківці знайшли на 5,5 млн. грн. «зарплатних» порушеньЯк розповів начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Чернівецької ОДПІ Андрій Світовий, протягом восьми місяців цього року було проведено 37 перевірок юридичних та самозайнятих осіб з питань виплати заробітної плати, за результатами яких додатково донараховано понад 5,5 млн. грн.
Крім того, чернівецьким податківцям спільно з іншими контролюючими органами вдалося «працевлаштувати» 300 «сірих наймитів» (в тому числі у серпні 87 колишніх нелегалів оформили трудові договори).
«Інформація про порушників трудового законодавства передається до територіальних органів із питань праці. В результаті, – так званий працедавець, крім донарахованих зарплатних податків і штрафної санкції у розмірі 25 відсотків від донарахованої суми, буде зобов’язаний сплатити фінансові штрафи за порушення трудового законодавства»,- зазначив посадовець.
Нагадуємо, що суми штрафів до працедавців за недотримання мінімальних гарантій з оплати праці (допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення його на неповний робочий час у разі виконання роботи упродовж повного робочого часу) сягають значних розмірів – від 14500 грн. до 43500 грн. за кожного «сірого наймита».
Просимо небайдужих громадян повідомляти про випадки порушень трудового законодавства. Чекаємо письмових звернень за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А. Поінформувати про факти порушення законодавства про працю можна і за телефоном: 54-60-00.

peredplata