Чернівецька область: сталося 10 пожеж, більшість з яких через спалювання сухої трави

Протягом доби на території Чернівецької області виникло 10 пожеж, у 6 з цих випадків горіла суха трава – повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Так, у м. Новоселиці сталася пожежа внаслідок загорання сухої рослинності. Площа пожежі склала 3 га. Вогонь помітили місцеві мешканці та викликали вогнеборців. Першочерговим завданням рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини № 11 м. Новоселиці, які прибули за викликом, було недопущення розповсюдження полум’я далі, адже неподалік місця пожежі знаходились два житлових будинки. Вогнеборці локалізували, а згодом повністю ліквідували пожежу. Вогнем було знищено суху траву.

Три пожежі через загорання сухої трави сталися у Чернівцях. Всіх їх було локалізовано зусиллями пожежно-рятувальних підрозділів міста у тих межах, у яких вогнеборці застали їх на момент прибуття. Окрім цього, на вул. Роменській рятувальникам також довелось вжити заходів, аби не допустити поширення вогню на більшу площу та подальшого його перекидання на поруч розташовані житлові будинки.

У с. Романківці Сокирянського району виникла пожежа у господарській будівлі. Як виявилося, власник господарства спалював поблизу будівлі сміття. Ймовірно, внаслідок необережного поводження чоловіка з вогнем полум’я перекинулося на господарську будівлю. Оскільки всередині зберігались дрова, вогонь швидко охопив площу 50 кв. м. Пожежу помітив господар та викликав рятувальників. На місце події було направлено вогнеборців Державної пожежно-рятувальної частини № 8 м. Сокиряни та місцеву пожежну охорону с. Романківці, які ліквідували пожежу. Вогнем було знищено господарську будівлю та дрова.

Суха трава також горіла у Заставнівському та Сторожинецькому районах. Окрім цього, пожежно-рятувальні підрозділи ліквідували пожежі у житловому будинку у с. Прилипче Заставнівського району, у господарській будівлі у с. Колінківці Хотинського району, під час яких врятували від вогню 2 будівлі. Також у с. Долішній Шепіт Вижницького району горів автомобіль

peredplata