Третій Майдан на Буковині вже близько

Третій Майдан на Буковині вже близькоДнями колишні офіцери міліції, члени ради Громадської організації «Гідність» не витримали і… заговорили.

На прес-конференції у Народному Домі генерал-майор Василов, полковники Бадовський, Кравчук та інші сказали, що в області зберігається вакханалія у кадрах та залишились старі схеми відкатів.
Полковник Кравчук називав такі цифри, що нам аж страшно їх оприлюднювати. Міліціонери повідомили, що відкати потроїлися, і нема на те ради. Беруть за контрабанду цигарок, за рубку лісу, за вивіз гравію і за все, за що тільки можна взяти.
Отож Майдан нікого нічому не навчив. Старші міліцейські чини попередили тих, хто нині перебуває при посадах, про третій Майдан, який буде жорстким, але справедливим. Він змете всіх корупціонерів і хабарників. Багато з них будуть вбиті обуреними і обкраденими людьми.
Тож закликали на всіх рівнях зупинитися у крадіжках та хабарах.
Детально описували схеми крадіжок лісу. Є підозра, що лісників без погодження з міліцією ніхто не призначає. Замість того, аби хоч трохи зупинити варварське вирубування лісів, їх навпаки вирубують з новими силами. До Майдану у Сторожинецькому лісництві було 5 бригад лісорубів. Після Майдану їх стало уже 8.
Щодня на залізниці формуються ешелони з кругляком для відправлення за кордон. Вагонів настільки багато, що один паротяг не може їх тягнути. Недавно громадські активісти затримали на митниці 13 вагонів з відбірним кругляком. За мить з торгової палати надали документи, що це дрова. І тільки один вагон вдалося повернути від кордону.
Громадські активісти неспроможні протистояти добре налагодженій злочинній схемі розкрадання багатств Буковини. Тому звучали резонні пропозиції спалити вагони тих «дров», які за документами відправляються за кордон. А корупціонерів та хабарників затримувати на їхніх місцях і передавати до рук української Феміди (якщо її ще можливо знайти).
Звучали й більш радикальні пропозиції. Якщо розкрадання на Буковині не припиняться, ці пропозиції почнуть набувати реальних втілень. Аби не підставляти себе і редакцію під удари прогнилої судової системи України, я не буду називати ці пропозиції. Скажу тільки, що коли вони почнуть працювати, тюрма для корупціонерів, хабарників буде здаватися раєм.
Зупиніться. Не випробовуйте терпіння народне.
Петро КОБЕВКО

peredplata