МВС: Нігояна і Жизневського вбили невідомі з метою ескалації конфлікту

Слідство і експерти розглядають версію вбивства активістів Євромайдану Сергія Нігояна і Михайла Жизневського з метою ескалації конфлікту між протестувальниками та правоохоронцями.

Про це заявив перший заступник начальника слідчого ГУ МВС Віталій Сакал, повідомляє \” Сегодня \”.

МВС: Нігояна і Жизневського вбили невідомі з метою ескалації конфлікту

За словами Сакала, Нігояна вбили картеччю з мисливської рушниці – 2 постріли в груди і один в голову, а Жизневського – з рушниці, кулею в серце. За словами Сакала, на озброєнні міліції такої зброї немає.

\”Слідство розглядає, в числі інших версій, також вбивство з метою провокування ескалації конфлікту і виправдання використання зброї мітингувальниками. Підтвердженням служать численні матеріали з відкритих джерел, де зафіксовано людей з вогнепальною зброєю\”, – сказав Сакал.

Також, за його словами, встановлено, що тіла вбитих переміщали, а свідків вбивства так і не виявили. Тому слідчі направили запити телеканалам – з проханням надати відеозаписи подій, щоб допомогти розслідуванню.

Правозахисник Євген Захаров також вважає версію вбивств для ескалації конфлікту найімовірнішою. \”Те, що це зробили не міліціонери, які протистояли мітингувальникам, – однозначно. Але хто і з якою метою позбавив життя Нігояна, Жизневського, а згодом – більше сотні інших мітингувальників, повинно встановити слідство. А з\’ясувати це важко\”, – сказав нам Захаров.

Як повідомляв \”Обозреватель\”, генеральний прокурор України Віталій Ярема днями заявив, що Нігоян, Жизневський і Сеник були вбиті з гладкоствольної зброї , спорядженої мисливськими патронами.

При цьому, за словами Яреми, це могли зробити правоохоронці.

\”Ми встановили, що вони були вбиті з гладкоствольної зброї, але є задокументовані факти, що працівники правоохоронних органів вставляли в неї (зброю. – Ред.) мисливські патрони, якими були вбиті ці наші герої\”, – сказав Ярема.

peredplata