Урядові зміни до бюджету – це не фінансовий проект, а передвиборчий документ Партії регіонів, – Арсеній Яценюк

Урядові зміни до бюджету - це не фінансовий проект, а передвиборчий документ Партії регіонів, - Арсеній ЯценюкВлада перейшла межі цинізму і дограбовує кошти з державного бюджету, аби скупити голоси на виборах, – заявив у четвер, 12 квітня лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк, представляючи в парламенті альтернативний урядовому проект змін бюджету.

Він наголосив, що із понад 33 млрд грн, виділених урядовим проектом змін до бюджету начебто на забезпечення соціальних ініціатив президента, насправді тільки 18 млрд грн ідуть на соціальну сферу. «10 млн грн йдуть на перельоти вищих державних посадових осіб – це чартери для президента, прем’єра і голови Верховної Ради України. 20 млн грн – на оздоровлення та курорти для чиновників. 800 млн грн – на розвиток матеріально-сировинної бази міністерства економіки України. 100 млн грн – на міністерство внутрішніх справ України. 60 млн грн – на державну податкову службу України. 400 млн грн ідуть на ЄВРО 2012. 5 млрд грн йде на міністерство фінансів України без жодного розподілу коштів», – наголосив він.

Арсеній Яценюк також підкреслив, що за урядовим законопроектом додатково виділяється 180 млн грн на державну судову адміністрацію України, із них 3 млн грн – на проведення спеціального урядового зв’язку для суддів. Можливо, сказав він «щоб Банкова напряму по закритому зв’язку вказівки суддям давала».

43 млн грн уряд планує виділити на фінансування Ради національної безпеки і оборони, підкреслив лідер «Фронту Змін». «Замість того, щоб фінансувати школи та лікарні, які закривають, фінансують силові структури разом із міліцією, прокуратурою і всією правоохоронною системою», – додав Арсеній Яценюк.

«Урядовий проект змін до бюджету – це не фінансовий документ. Це передвиборчий документ Партії регіонів. Вони роблять усе для того, щоб утриматись у владі. І всі ці так звані соціальні подачки спрямовані на те, щоб хоча б якось втримати рейтинг президента, уряду і Партії регіонів», – заявив Арсеній Яценюк.

Лідер «Фронту Змін» переконаний, що кошти, виділені урядовим законопроектом, будуть використані для того, аби фальсифікувати результати парламентських виборів – «на округи для Партії регіонів, комуністів, Блоку Литвина, для того, щоб скупити голоси й виграти виборчу кампанію», – підкреслив він.

«Ви перейшли всі межі цинізму. Ви вирішили дограбувати залишки коштів у цьому бюджеті, тому що ви хочете виграти вибори. Ви їх не виграєте за рахунок того, що дасте по 500 чи по 100 гривень подачки. Ви не зможете обдурити народ. Ви не зможете купити голоси українців», – звернувся Арсеній Яценюк до представників влади.

Опозиція вимагає скасувати всі додаткові витрати на органи державної влади і спрямувати їх на соціальні програми, наголосив він. Зокрема, 3 млрд грн – на сферу охорони здоров’я, 1 млрд грн – на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 1 млрд грн – на забезпечення житлом інвалідів війни і чорнобильцям. Також додатково 1 млрд грн. спрямувати на виплату допомоги сім\’ям з дітьми, малозабезпеченим сім\’ям, 1 млрд – на створення нових робочих місць. 1,5 млрд грн – на галузь освіти.

«Я закликаю уряд і президента схаменутись. Це не ваша приватна кишеня – це кошти державного бюджету», – заявив Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, 12 квітня лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк вніс до ВР альтернативний урядовому проект змін до держбюджету – Проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» (щодо збільшення соціальних виплат) (№10317-2). Він дозволяє реально збільшити витрати на соціальні програми та профінансувати програми енергозбереження та реновації житлового фонду.

peredplata