Чернівчанка, представляючись директором недіючої турфірми, “відправляла” на Балі

Своїми діями шахрайка завдала потерпілим збитків на суму понад 345 тисяч гривень. Оперативники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Чернівецькій області припинили протиправну діяльність жінки – інформує Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Із заявою про шахрайські дії до поліції звернулася група жителів Чернівців, які планували подорож на острів Балі. Заявники повідомили, що директорка однієї з місцевих туристичних фірм обманним шляхом заволоділа їхніми грошима. Отримавши від потерпілих кошти на організацію поїздки, зловмисниця так і не виконала своїх обов’язків.

На підставі отриманої заяви слідчі Чернівецького відділу поліції розпочали кримінальне провадження за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування поліцейські з’ясували, що діяльність вказаної турфірми припинено постановою суду ще на початку 2015 року. Однак, задля власного збагачення 32-річна засновниця компанії й надалі пропонувала громадянам послуги з організації подорожей. Обіцяючи своїм жертвам вигідні ціни, жінка входила в довіру до потерпілих. Зловмисниця наголошувала, що низька вартість поїздки є акційною і необхідно якомога швидше сплатити кошти, щоб скористатися пропозицією.

В процесі моніторингу соціальних мереж, поліцейські відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, встановили й інших потерпілих. Наразі правопорушниця обґрунтовано підозрюється у скоєнні 11 фактів шахрайства. Працівники поліції перевіряють жінку на причетність до інших аналогічних злочинів.

 

peredplata