Обласна ТВК затвердила виборчі округи до Чернівецької обласної ради із різною кількістю виборців.

Чернівецька обласна комісія прийняла рішення про затвердження виборчих округів до Чернівецької обласної ради. 

Про це BukNews повідомив  голова Чернівецької обласної територіальної виборчої комісії Микола Каспрук. 

За запропонований проект рішення проголосували 11 членів облтервиборчкому.

– Як і передбачалося, скориставшись відсутністю у Виборчому кодексі норми про збалансованість виборчих округів по кількості виборців, в нас буде розбаланс, – прокоментував рішення комісії експерт з питань децентралізації і виборчого законодавства Taras Prokop. – Сокирянсько-Кельменецький округ отримав найменшу кількість виборців – 67 тис., а найбільше в Сторожинецькому – 97 тис.

 – Виборча комісія вирішила розділити громади теперішнього Кельменецького району, хоча логічніше було б збалансувати округи і не забирати громади від Кельменців, а навпаки додати, – переконаний Taras Prokop. – Від теперішнього Глибоцького району забрали до Сторожинецького округу Кам‘янецьку, Карапчівську, Сучевенську і навіть Глибоцьку громаду і разом з тим від Сторожинця забрали Кам‘янську громаду (та що зараз в Сторожинецькому районі і складається з с. Михальча, с. Старі Бросківці та власне Кам’яної) і включили до Заставнівсько-Кіцманського округу. Де логіка?

– Намагався дізнатись аргументацію такого поділу у членів комісії, але зрозумілого пояснення так і не отримав. Натомість ми пропонували збалансований варіант, де б всі округи були б приблизно рівномірні, але такий варіант члени комісії чомусь не підтримали. Поділу Чернівців на два виборчі округи на фото немає, оскільки його членам комісії навіть не дали і вони за них голосували не маючи текстового проекту.

 

peredplata