Спецслужби США відпрацьовують практичні питання щодо поміщення Дональда Трампа у в`язницю

 
Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Секретна служба США, яка займається охороною чинних і колишніх президентів країни, розробляє план на випадок відправлення Дональда Трампа до в’язниці за однією з кримінальних справ, яку зараз розглядають у суді, повідомили “ABC News” та “The New York Times”.
За їхніми словами, питання про те, як забезпечити безпеку колишнього президента у в’язниці, стало серйозною проблемою для спецслужби та загрожує “логістичним кошмаром”. З метою безпеки Трампа його доведеться утримувати окремо від інших ув’язнених, а також перевіряти їжу та особисті речі.
Якщо Трамп виявиться ув’язненим, частина агентів спецслужби працюватиме 24 години, сім днів на тиждень, почергово змінюючись, зазначили співрозмовники NYT. При цьому, за їхніми словами, агентів Секретної служби буде озброєно, хоча в США діє заборона на носіння вогнепальної зброї у в’язницях.
У штаті Нью-Йорк є закриті чи частково закриті в’язниці. Як вважають співрозмовники NYT, Трампа можуть помістити в одну з них разом із співробітниками Секретної служби.
“Очевидно, що це незвідана територія. Звичайно, жодній державній тюремній системі раніше не доводилося стикатися з цим, і жодній федеральній в’язниці також не доводилося”, — каже колишній комісар департаментів виправних установ та пробації Нью-Йорка Мартін Хорн.
У самій Секретній службі ABC заявили, що вона зобов’язана забезпечувати захист чинних керівників уряду, колишніх президентів і перших леді, які відвідують глави держав та інших осіб, призначених президентом країни. “Для всіх умов у всьому світі ми вивчаємо місця та розробляємо комплексні та багаторівневі моделі захисту”, — зазначили у спецслужбі.
Опрацювання сценарію з посадкою Трампа стосується однієї з чотирьох справ проти 77-річного екс-президента, які розглядаються в суді Манхеттена. У цій справі Трампа звинувачують у фальсифікаціях документації для приховування сексуального скандалу за участю порнозірки. Його можуть засудити до покарання у вигляді випробувального строку або ув’язнення на строк до чотирьох років.
Джерела ABC очікують, що Трампа не помістять за ґрати, а суддя винесе попередження або накладе штраф. На ув’язненні не наполягає і прокуратура. “Ми поки не домагаємося покарання у вигляді тюремного ув’язнення, але обвинувачений, схоже, сподівається на це”, – зазначив помічник окружного прокурора Кріс Конрой.

peredplata

Залишити відповідь