У неділю, 11 травня – День Матері

У неділю, 11 травня – День Матері
І на оновленій землі
Врага не буде, супостата
А буде син і буде мати
І будуть люди на землі
Т. Г. Шевченко.

Шановні матері Буковинського краю!
Чернівецький відділ Союзу українок вітає Вас з Днем Матері, який справедливо вважається святом найближчої, найдорожчої, найбезкорисливовідданішої своїм дітям людини!
Зичимо вам міцного здоров`я, успіхів у вихованні своїх дітей. Нехай надихає Вас приклад тих українських матерів, які в тяжких життєвих умовах зуміли виховати здорових, розумних, національно свідомих дітей і передати їм свою любов до Бога, до всього рідного.
Це свято сімейне і державне. Щиро вітаємо матерів Небесної Сотні ! Україна плаче, але пишається Героями Майдану !
В більшості держав світу і в Україні День Матері відзначається другої неділі травня, мабуть, тому, що травневі дні – це світлі післяпасхальні дні, коли Мати Божа Марія пережила і смерть єдиного сина Ісуса Христа і радість воскресіння Його.
Часто День Матері співпадає з неділею жінок – мироносиць.
Тому просимо всіх синів і дочок. Зупиніться на мить 11 травня і задумайтесь, чи раптом не забули ви про свою найдорожчу людину в світі, чи віддали належне її праці, безкорисливій жертві задля блага своїх дітей.
Взірець вшанування жінки матері дав нам Тарас Григорович Шевченко: «У нашім раї на землі // Нічого кращого немає // Як тая мати молодая // З своїм дитяточком малим // І перед нею помолюся // Мов перед образом святим // Тій матері святій // Що в мир нам Бога принесла».
Вперше в Чернівцях День Матері було відзначено в другу неділю травня 1991 року ( двадцять три роки тому) завдяки зусиллям Союзу українок – жіночої громадської організації.

Олександра Попелюк,
Почесна голова Чернівецького відділу Союзу українок

peredplata