Трагедія. З моста та у воду…

Трагедія. З моста та у воду…У п’ятницю по обіді з моста у Прут кинулася 17-літня дівчина. Причину смертельного кроку в небуття нині з’ясовують слідчі.

Тривожний сигнал до міської рятувальної служби надійшов від чернівчан, котрі побачили у воді тіло людини. Рятувальники разом з працівниками МНС одразу виїхали на місце події. Дівчину витягнули з води вже без ознак життя. Рятувальники надавали їй першу допомогу, однак позитивного результату не досягли – було вже надто пізно… «Швидка допомога» тільки констатувала смерть.

На мосту знайшли паспорт загиблої, вона виявилася мешканкою села Чорногузи, що у Вижницькому районі, та навчалася у медичному коледжі в Чернівцях.

…Наталя була єдиною дитиною в сім’ї. Батьки – звичайні люди, чесні та працьовиті. Односельці не ймуть віри тому, що трапилось, та не уявляють, що спонукало цю молоду тендітну дитину здійснити суїцид.

— Дівчинка була дуже хорошою, — каже сільський голова Чорногузів Дмитро Григорович.
— Напевно, було би краще, якби у сім’ї були ще діти, тоді вона мала б з ким частіше спілкуватися, мала би можливість поділитися якимись своїми юнацькими таємницями, мріями, тривогами, сподіваннями чи розчаруваннями. Прикро про це говорити, шкода і дитину, і батьків. Ще минулого року вона вела у нашому будинку культури новорічний вечір…

Односельці згадують, що Наталя і у школі відмінно навчалася, і у громадському житті брала активну участь. По закінченні школи мріяла вивчитися на фармацевта і вступила до коледжу медичного університету. Життя у місті, мабуть, певною мірою вплинуло на подальше формування її юнацького світогляду.

Люди по-різному ставляться до трагедії цієї родини. Але всі розгублені та стривожені. Кажуть, що Наталя проживала на квартирі, й перед своїм фатальним вчинком впродовж тижня не відвідувала заняття. Хоча власниця квартири, мовляв, батькам повідомила, що дівчина щоранку виходила з помешкання, буцімто на навчання.

А ще у рідному селі Наталі точаться розмови про розміщений у мережі Інтернет її вірш – передсмертна записка. Там вона пише, що тяжко прощатися з життям, та вже, мовляв, пізно про це говорити.

У неділю Наталю М. поховали. Правоохоронці працюють над встановленням причин, що спонукали молоду дівчину до самогубства. Однак задуматися над цим варто всім: а що ми робимо для того, аби молодим та юним було комфортно у цьому житті?

Наталія БРЯНСЬКА

P.S. Щорічно в Україні 14-15 тис. осіб закінчують життя самогубством, причому відсоток психічнохворих серед них незначний. Най-більше суїцидальних вчинків зареєстровано на Сході України, менше – на Заході, що пояснюється більш сумлінним сповідуванням моральних принципів та духовних заповідей мешканцями нашого регіону. Отож на такому тлі цей трагічний випадок виглядає ще більш вражаюче.

peredplata