Чому Київська арка так і не стала \”веселкою\”

Чому Київська арка так і не стала "веселкою"

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає

-Головна причина звісно криється в нетерпимості до символів геїв та лесбі. І дуже прикро, що веселка, райдуга вже не зможе окрім як на небі бути райдугою – красивою прикметою удачі, щастя і добра. Веселка, як ми всі ще зі школи знаємо, має сім кольорів: червоний, помаранчевий (оранжевий), жовтий, зелений, блакитний, синій і фіолетовий.
Ці сім кольорів стали основою Прапору руху за мир у світі. Разом з тим так звана спільнота ЛГТБ поцупила цю ідею у пацифістів і зробила своїм символом. Щоправда прапор спільноти ЛГТБ включає в себе не традиційні сім кольорів, а лише шість. На ньому немає блакитного кольору.
Якщо глянути на ідею розмалюнку Київської арки – вона, як на мене, за суттю є чудовою. Адже веселка є одним з древніх символів людства. Так, в міфології древніх слов\’ян і північних народів веселка вважається мостом, що з\’єднує світ людей зі світом богів. Зверніть увагу на етимологію слова \”райдуга\”. Воно є двокорінневим і включає в себе слово \”рай\” – царство небесне і \”дуга\” – форма цього прекрасного небесного явища.
Іще. Для тих, хто не читав Біблію – поясню! У Старому Завіті веселка, яка з\’явилася перед Ноєм під кінець Всесвітнього потопу і є символом укладення союзу між Богом і людством.
Однак повернімося до Київської арки. Її конструкція є п\’яти-ступеневою. Отже, на ній можна було розмістити лише п\’ять кольорів. Тобто, така кольорова гама не витягує ні на символ миру – 7 кольорів, ані на символ спільноти ЛГТБ – 6 кольорів. То для чого ж було город городити? Але, ідея хороша.

peredplata