Життя не навчило: прокурор, якого тягав за краватку Сашко Білий, вимагав від селян 50 тисяч

Життя не навчило: прокурор, якого тягав за краватку Сашко Білий, вимагав від селян 50 тисячПрокурор Рівненської районної прокуратури Андрій Таргоній потрапив у СІЗО за вимагання з підозрюваних 50 тисяч гривень. «Світової слави» Таргоній набув на початку минулого року, коли у Інтернет потрапило відео, де відомий «революціонер» Олександр Музичко тягає того за краватку, звинувачуючи у бездіяльності.

Прокурор вимагав 50 тисяч гривень у групи осіб. Ці люди була учасниками масової бійки із викраденням автівки у одному із сіл Рівненського району цього року. Один з них вже засуджений до позбавлення волі. А іншим фігурантам Таргоній, за версією слідства, запропонував принести йому 50 тисяч за всіх, щоб ті не потрапили до в’язниці.

Натомість, там опинився сам прокурор. Один із чоловіків приніс 15 тисяч гривень, решту, як домовились із Таргонієм, мав передати адвокат. Одразу після цього в кабінет зайшли правоохоронці, які виявили у сейфі мічені купюри.

Суд затримав прокурора на 2 місяці. Відкрите кримінальне провадження за фактом хабарництва, загалом, Андрію Таргонію може «світити» до 10 років позбавлення волі. З органів прокуратури він поки офіційно не звільнений.

Максим ЛОЗОВИЙ.

peredplata