ЯНУКОВИЧУ ЗІПСУВАЛИ ВЕЧЕРЮ ПИТАННЯМИ ПРО ТИМОШЕНКО

Найвищі посадові особи Євросоюзу передали президенту Віктору Януковичу свою стурбованість долею Юлії Тимошенко.
Про це на брифінгу за підсумками самміту Східного партнерства у Варшаві повідомив президент Європейської Ради Герман ван Ромпей.\”Тема Юлії Тимошенко порушувалася на вечері вчора вночі, на пленарних сесіях, і на двосторонніх зустрічах з паном Януковичем, в тому числі на якій я був присутній\”, – сказав керівник Євросоюзу.

\”Ми передали нашу стурбованість долею колишнього прем’єр-міністра та наше неприйняття можливого вибіркового використання правосуддя щодо колишніх членів уряду\”, – додав Ван Ромпей.
Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу також сказав, що тема Юлії Тимошенко була порушена перед Януковичем
\”Ми висловили серйозну стурбованість справою Тимошенко\”, – сказав Баррозу.
Під час фінального брифінгу було поставлено три запитання польськими, українськими та європейськими журналістами. Всі три стосувалися справи Тимошенко.
Як відомо, Янукович прибув до Варшави у четвер вдень, взяв участь у вечері для голів держав у Copernicus science center.

Крім того, зранку Янукович провів зустрічі спочатку з керівниками ЄС Жозе Мануелем Баррозу та Германом ван Ромпеєм, а потім з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Після цього він взяв участь в пленарних засіданнях саміту Східного партнерства.
За словами джерел у делегації, Янукович не залишився на урочистий обід для керівників делегацій та полетів в Україну.

На жодному з цих заходів не була передбачена присутність преси. Тому про зміст переговорів можна судити лише зі слів їх учасників.

Українська правда

peredplata