Право на істину в судах знов на боці податківців Буковини

Право на істину в судах знов на боці податківців БуковиниВпродовж 11 місяців цього року, в черговий раз, фахівці Головного управління ДФС у Чернівецькій області лідирують у відстоюванні позиції держави в розв’язанні податкових спорів. За цей час вони вибороли в судах 2082 судових рішень на користь державного органу. Відтак, 94 відсотка від загальної кількості порушених в судах справ – це справи, по яких податківці підтвердили правомірність прийнятих ними управлінських рішень. Загальна сума коштів по цим рішенням склала біля 359 млн. грн.

Такий стан справ, відзначають посадовці, досягнутий тільки завдяки оперативній організації роботи злагодженої команди та фахового супроводження ними процедур судового оскарження на кожному етапі прийняття рішень. Якщо у січені – листопаді 2014 року за їх участю в судах України знаходились у провадженні всього 2446 справ на загальну суму майже 744 млн. грн., то з них тільки менше третини – лише 132 справи на суму біля 150 млн. грн., прийняті на підтримку інтересів платників.

Ситуація, що спостерігається з початку року у розв’язанні податкових спорів та наведені статистичні результати, на думку податківців, мають стати рушійним стимулом і для самих платників податків до прояву ними відповідної реакції, викликаючи, перш за все, їх відповідального ставлення до провадження своїх обов’язків як сумлінних платників податків.

peredplata