Удосконалено порядок надання інформації з Державного реєстру прав на нерухомість

Кабмін постановою від 30.09.2015 N 786 вніс зміни до своєї постанови від 24.12.2014 N 722 \”Деякі питання надання інформації про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження\”, зокрема, виклав у новій редакції Порядок надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
Інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно надається за допомогою програмних засобів ведення цього Реєстру у паперовій або електронній формах, що мають однакову юридичну силу, без проставляння підпису та печатки державного реєстратора прав на нерухоме майно, нотаріуса.
Інформація з Державного реєстру прав у паперовій формі надається державним реєстратором або нотаріусом, а в електронній формі – через офіційний веб-сайт Мін\’юсту.
Інформація з Державного реєстру прав містить актуальні на дату та час її надання відомості про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження, наявні в цьому Реєстрі, а також у Реєстрі прав власності на нерухоме майно, Єдиному реєстрі заборон відчуження об\’єктів нерухомого майна та Державному реєстрі іпотек (далі – реєстри), або відомості про відсутність зареєстрованих речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.
Інформація з Державного реєстру прав за бажанням особи, яка отримує таку інформацію, може містити крім відомостей про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження також відомості про виникнення, перехід та припинення права власності та інших речових прав на нерухоме майно, обтяження таких прав щодо запитуваного суб\’єкта або об\’єкта нерухомого майна, а також про внесені зміни до відповідних записів Державного реєстру прав та реєстрів у відповідному хронологічному порядку.
За надання інформації з Державного реєстру прав справляється плата у розмірі, встановленому Кабміном, крім випадків, передбачених законом.
У разі надання інформації про відсутність зареєстрованих речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у Державному реєстрі прав та реєстрах плата за надання інформації не повертається.
Інформація з Державного реєстру прав надається незалежно від місцезнаходження нерухомого майна.
Крім цього, внесено зміни до Порядку ведення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
Постанова набрала чинності 6 жовтня 2015 року у зв\’язку з її опублікуванням в Урядовому кур\’єрі від 06.10.2015 N 185.

Начальник Чернівецького міського управління юстиції Світлана АФОНІНА

peredplata