Чернівецькі РЕМівці ледь не довели до інфаркту пенсіонерку

Чернівецькі РЕМівці ледь не довели до інфаркту пенсіонеркуПенсіонерка Ористія Костюк з Чернівців ще до цього часу не може відійти від тих хвилювань, які пережила після візиту працівників Чернівецького РЕМу. Вони 79-літню самотню жінку, яка справно сплачувала за електро-енергію, спершу відключили за невідомий борг. І тільки після втручання сусідів та перегляду розрахункової книжки таки підключили назад.

— Я їм в ноги падала, просила не відключати, — зі сльозами на очах розповідає пані Ористія. – Казала, аби книжку подивились, що в мене ні копієчки боргу немає, та вони на мене не зважали. Сусідка їх просила. Вони її послухали, подивились, що в мене немає боргів, і в той же день наново підключили електрику. Я так спереживалась, що аж свідомість втратила. Серце з грудей вилітало. Сусіди водою відливали, ніч не спала. Я — пенсіонерка і дуже боюся боргів. Бо ж з тієї пенсії — поки на їжу, комунальні послуги та ліки, — на наступний місяць нічого не лишається. Як так можна, щоб «Чернівціобленерго» нас за людей не мало! Ми, старі самотні люди, не можемо ходити кабінетами і скаржитись. А вони ось так нахабно приходять і у нас здоров’я відбирають. Де таке бачено?

Річ у тім, що пані Ористія ще колись давно побудувала біля хати тимчасову будівлю. І там був окремий лічильник. Та протягом 10 років там ніхто не живе. Боргів за тим лічильником немає. І в хаті, в котрій мешкає пенсіонерка, встановлений інший лічильник. Пані Ористія каже, що кілька разів зверталась до РЕМу, аби їй той лічильник зняли. І коли прийшли монтери, подумала, що саме це вони і робитимуть. Але, на жаль, ті вирішили відключити її будинок від електропостачання.

У Чернівецькому РЕМі кажуть, що дійсно відключили будинок Ористії Костюк, але потім одразу ж підключили. Там трагедії в цьому не вбачають. А на наше зауваження, що людина буде скаржитись, сказали: «Пишіть, ми все одно відпишемось».
Ця зневажлива відповідь дуже яскраво відображає справжнє ставлення монополіста (бо ж змінити постачальника електроенергії немає можливості, тільки вони надають такі послуги) до споживачів. Але ж споживачі – не бидло. Ми порадили пані Ористії звернутися до обласного відділення Антимонопольного комітету зі скаргою.

У будь-якому випадку захищайте свої права, звертайтесь зі скаргами та претензіями до «Чернівціобленерго», а також до Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету (вул. Маяковського, 33, м. Чернівці, 58003).
Надія ВІРНА

peredplata