Перші F-16 мають з’явитися в небі України протягом кількох тижнів, – WP

Протягом декількох тижнів винищувачі F-16 мають прибути та з’явитися в небі України, але можуть не надати очікуваних переваг проти держави-агресора Росії. Про це з посиланням на українських та західних офіційних осіб повідомив The Washington Post.

Представники України та країн Заходу попередили, що не варто очікувати негайного ефекту від появи винищувачів F-16 в Україні.

Винищувачі F-16 повинні літати в Україні протягом кількох тижнів, але українські та західні офіційні особи тепер попереджають, що літак, який колись називався Києвом як зміна правила гри, навряд чи матиме негайний вплив на поле бою, куди повільно просувається Росія. Просто занадто мало літаків і забагато російської ППО, яка може їх збити“, – йдеться в матеріалі.

Перші F-16, швидше за все, посилять протиповітряну оборону України, щоб збивати російські ракети, безпілотники та літаки. І це відбуватиметься замість того, щоб завдавати ударів по наземних силах Росії на території України та поблизу фронту, пише видання.

Як повідомляли Українські Новини,  10 липня державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Нідерланди та Данія почали передачу винищувачів F-16 Україні.

Також 10 липня президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно щонайменше 128 винищувачів F-16 для ефективного протистояння Росії.

Проте у червні командувач ВПС Данії Ян Дам закликав не ставити занадто високі очікування після прибуття винищувачів F-16 в Україну.

peredplata