Підприємливий буковинець, аби перемістити до Румунії цигарки, до днища автомобіля приварив додатковий металевий каркас

Приховані від митного контролю в спеціально виготовленому сховищі та конструктивних порожнинах легкового автомобіля марки “Audi A6” 500 пачок сигарет марки “Rothmans” намагався сьогодні перемістити до Румунії через пункт пропуску “Порубне” митного поста “Вадул-Сірет” громадянин України.
20-річний буковинець надав контрольний талон для проходження митного контролю по “зеленому коридору”. Згідно рішення митного органу даний транспортний засіб та громадянин були виведені в “червоний коридор”.
У ході проведення поглибленого огляду транспортного засобу співробітники Чернівецької митниці ДФС спільно з представниками прикордонної служби виявили тайники, наповнені тютюновими виробами. Один зі сховків, що містив у собі 482 пачки сигарет, прилаштовано між багажним відсіком та салоном автомобіля шляхом приварювання додаткового металевого каркасу до днища автомобіля за спинками пасажирських сидінь. Інші 18 пачок сигарет було розміщено в ніші лівого заднього крила автомобіля.
Зазначені дії водія транспортного засобу мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України.
За складеним співробітниками митниці протоколом сигарети вітчизняного виробництва з акцизною маркою України вартістю 6 тис.грн. та транспортний засіб іноземного виробництва, країна реєстрації – Болгарія, 1997 р.в., оцінений у 70 тис.грн., вилучено.

10.04.2016

peredplata