Іноземні доходи для оподаткування перераховуються у гривню

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області роз’яснюють, що базою оподаткування податком на доходи фізичних осіб для доходів, які отримані платником податку в іноземній валюті, є ці доходи, що перераховані у гривню за валютним курсом Національного банку України, який діяв на момент нарахування (отримання) таких доходів. Відповідно до п. 164.3 ст. 164 розділу IV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) при визначенні бази оподаткування враховуються всі доходи платника податку, отримані ним як у грошовій, так і негрошовій формах. Згідно із п. 164.4 ст. 164 ПКУ під час нарахування (отримання) доходів, отриманих у вигляді валютних цінностей або інших активів (вартість яких виражена в іноземній валюті або міжнародних розрахункових одиницях), такі доходи перераховуються у гривні за валютним курсом Національного банку України, що діє на момент нарахування (отримання) таких доходів.

Фізичні особи – які отримували у 2015 році такі доходи зобов’язані подавати декларацію про доходи не пізніше 3 травня

Для того, щоб максимально зручно й швидко виконати конституційний обов’язок, Центри обслуговування платників у період Деклараційної кампанії працюють із подовженим режимом роботи: Адреси центрів за посиланням : http://cv.sfs.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.

Закликаємо буковинців не зволікати із поданням декларації про майновий стан і доходи та скористатися можливістю зробити це у зручний для себе час.

Форма податкової декларації про майновий стан і доходи за посиланням: http://sfs.gov.ua/others/deklaruvannya-gromadyan

peredplata