За півроку чернівчани сплатили понад 15 мільйонів податкових боргів

Упродовж першого півріччя цього року чернівецькі боржники повернули бюджету 15,1 млн. грн. (до державної скарбниці – 4,6 тис. грн., до місцевої – 10,5 млн. грн.), що на 2,5 млн. грн. більше, ніж минулого року. Про це повідомляє відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ.

Цього року боржникам було направлено 412 податкових вимог, 57 інкасових вимог на стягнення коштів з розрахункових рахунків підприємств – боржників, у податкову заставу описано майнові активи 8-ми підприємств на загальну суму – 8,1 млн. грн.

В рахунок погашення заборгованості по виконавчих провадженнях зведений бюджет отримав 2,1 млн. грн.

Чернівецька ОДПІ нагадує платникам, які за об\’єктивними причинами накопичили податковий борг, що вони можуть скористатися процедурою розстрочки. Для цього суб\’єкт підприємництва має право звернутися до контролюючого органу із відповідною заявою.

Підставою для відстрочення грошових зобов\’язань або податкового боргу платника податків є надання ним доказів, що свідчать про наявність дії обставин непереборної сили, що призвели до загрози виникнення або накопичення податкового боргу, а також економічного обґрунтування про можливість погашення податкової заборгованості.

Звертаємо увагу, що своєчасна та в повному обсязі сплата нарахованих зобов’язань упереджує застосування до боржників заходів примусового стягнення податкового боргу.

peredplata