На Буковині розпочинається «місячник» добровільної здачі зброї

На Буковині розпочинається «місячник» добровільної здачі зброїНа території нашої держави та на Буковині зокрема, з 1 по 30 листопада цього року буде проводитись «місячник» добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.

УМВС в області нагадує, що згідно Кримінального кодексу України – носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збування вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

У той же час, звільняються від кримінальної відповідальності громадяни, які добровільно здали органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої. При цьому, вони мають можливість зареєструвати зброю в особисте користування згідно з діючим законодавством України.

За додатковою інформацією про порядок добровільної здачі та вирішення питання про реєстрацію технічно придатної мисливської вогнепальної та газової зброї мешканці краю можуть звертатися у районні відділи внутрішніх справ, або безпосередньо в службу дозвільної системи Управління громадської безпеки УМВС України в Чернівецькій області за телефоном: 59-15-48.

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata