Чернівецький обласний окружний суд «відфутболив» справу щодо книгарень

Чернівецький обласний окружний суд «відфутболив» справу щодо книгарень21 серпня в Чернівецькому окружному адміністративному суді відбулось перше і останнє (поки що) слухання справи директорів книгарень \”Наука\” та \”Лучаферул\” (третя особа \”Букініст\”) стосовно незаконності прийняття рішення сесією Чернівецької обласної ради щодо реорганізації книгарень, котрі перебувають у комунальній власності.

Як нам повідомила директор книгарні \”Букініст\” Марина Лібанова, суд вирішив, що ця справа не підсудна адміністративному суду, а має розглядатися в господарському. Бо, переконані в адміністративному суді, справа ця стосується господарських відносин двох суб’єктів.

Однак, незважаючи на те, що директори книгарень оскаржують рішення, прийняте Чернівецькою обласною радою як органом місцевого самоврядування, їхні представники не подаватимуть апеляцію, а готуватимуть позов до господарського суду.

Правда, під питанням наразі перебуває робота тих книгарень, які до 27 серпня, згідно з графіком, мали б завершити процес ліквідації. Адже з 23 липня рішення обласної ради було призупинене. Ті ж книгарні, які не погодились виконувати рішення облради, продовжують працювати у звичному режимі. Як ситуація розвиватиметься надалі, ми невдовзі повідомимо.

Нагадаємо, що голова ОДА Михайло Папієв обіцяв уже восени прозвітувати про успіхи новоствореного об’єднання книгарень «Буковинська книга». Цікаво буде почути, що той скаже…

Надія ВІРНА

peredplata